Водещи международни бизнес училища се срещат лице в лице с амбициозни специалисти в областта на ...

 MBA степента се доказа като сигурен път към успех в професионалното развитие и ...

Birmingham Business School e динамичен международен университет, който се стреми да развие ново ...

Access MBA, едно от водещите изложения за международно бизнес образование, ще се проведе в София ...

MBA

Азиатските бизнес училища доминират в класацията на FT за EMBA програми за 2014

Азиатските бизнес училища доминират в класацията на FT за EMBA програми за 2014

От 28.11.2014

TRIUM Global EMBA програмата на HEC/LSE/NYU Stern оглавява Financial Times EMBA класацията за 2014 г., а голямата изненада са азиатските бизнес училища, които са основни участници в близо 70 % от топ ЕМВА програмите. Засиленият фокусна класацията върху заплащането като фактор след дипломирането прави все по-трудна конкуренцията за бизнес училищата от Централна и Източна Европа, където нивото на заплащане е сравнително по-ниско. Въпреки това, за седма поредна година, Global EMBA програмата на WU Executive Academy постига висок резултат (62-ро място), като се нарежда сред 100-те най-добрите EMBA програми в света.

Варненският свободен университет ще си партнира с Женевското бизнес училище

Варненският свободен университет ще си партнира с Женевското бизнес училище

От 19.09.2014

Меморандум за партньорство с едно от най-престижните европейски висши училища подписа Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“. Деканът на факултет „Международна икономика и администрация“ доц. д-р Елеонора Танкова и вицепрезидентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков се срещнаха в Женева с д-р Брахим Гасем – академичен декан на Женевското бизнес училище.

 

WU Executive Academy с подновена акредитация от AMBA

WU Executive Academy с подновена акредитация от AMBA

От 30.07.2014

През 2010 г. WU Executive Academy е акредитирана от Асоциацията на МВА програмите (Association of MBAs, АМВА) като първата и единствена висша академия в Австрия за мениджъри, която предоставя МВА програми. Тази година акредитацията на академията бе подновена за още пет години. Така, WU Executive Academy продължава да бъде единственото австрийско бизнес училище – и едно от общо седемте в немскоезичния свят – което притежава престижното отличие.

"УниКредит" дава стипендия за магистърска програма по MBA в Болоня

От 10.07.2014

"УниКредит" отпуска стипендия за международна магистърска програма - UniCredit MBA Corporate Finance, съобщиха от банката във вторник. Така млади професионалисти с интереси в областта на финансите получават шанс за висококачествено образование от престижната образователна институция Alma Graduate School и поставяне основите на своята международна кариера.

WU Executive Academy с нова специализирана програма за експерти в енергийния сектор

WU Executive Academy с нова специализирана програма за експерти в енергийния сектор

От 08.07.2014

Едно от водещите висши бизнес училища в Европа -  WU Executive Academy, предлага нова програма насочена изцяло към експерти и висши мениджъри в областта на енергетиката – Executive Energy Expert. Програмата представлява 5-дневен интензивен курс, който изцяло следва структурата и съдържанието на МВА програмата за Енергийно управление на WU Executive Academy – една от най-добрите програми за специалисти в енергийния сектор в света. 

Как да съчетаете личния живот с МВА обучението и кариерата?

Визитка:

Ева Кулева е завършила Стопанско управление в СУ „Св. Климент Охридски“. Има над 10 години опит като маркетинг мениджър на водещи медии. Преди 2 години напуска корпоративния свят и стартира успешна кариера в коучинга. Оттогава живее със своята мисия – да помага на хората да се обичат и да си помагат.

Kак лесно да изберем правилната MBA програма

Kак лесно да изберем правилната MBA програма

От 22.05.2014

MBA програмата е важна стъпка, която изисква сериозна инвестиция на време и пари, и за която човек е нужно да вземе отлично информирано решение. Междувременно, световният МBА пазар е вече толкова пренаситен, че е почти невъзможно да сме постоянно информирани за всички новости. Твърди се, че в момента в света се предлагат между 8 000 и 12 000 MBA програми. Всъщност, никой не знае точния им брой, тъй като не всички курсове са това, за което се твърди че са. А това е още една причина да избираме внимателно.

Топ МВА събитие ще се проведе в София този четвъртък

Топ МВА събитие ще се проведе в София този четвъртък

От 21.04.2014

Престижната квалификация МВА е вашият ключ към кариерно развитие, управленска позиция и 100 процентно увеличение на заплатата. Тези данни не са измислени от нас, а са част от проучването Financial Times MBA Rankings 2013. 

Словенски университет дава 50 000 евро за стипендии по МВА програма

Словенски университет дава 50 000 евро за стипендии по МВА програма

От 11.04.2014

За учебната 2015 година IEDC-Bled School of Management е отделил фонд за стипендии в размер на 50 000 евро за своята Executive MBA програма

Критерии

За да участват в надпреварата за престижната специалност кандидатите трябва да отговарят на следните условия:

1. Да покриват основните изисквания за прием (Бакалавърска степен съгласно Болонският процес, минимум 3 години трудов стаж и свободно владеене на английски език)

2. Да могат частично да заплатят следването сами и да докажат нуждата от съфинансиране от страна на IEDC-Bled School.

Решението за стипендиите ще бъде взето непосредствено след като кандидатите получат предложение за място в Executive MBA програмата. Съответно сроковете за подаване на документи за двете неща съвпадат.

Камдидатстване

Стъпка 1:

Кандидатите трябва да подготвят следният пакет с документи, за да участват в класирането за стипендии:

1. Пълен комплект документи за кандидатстване в МВА програмата.

2. 2 писма с препоръки написани съгласно изискванията на университета.

3. Нотариално заверено копие от дипломата за бакалавърска степен, преведена на английски език от заклет преводач. (Приемат се само оригиналите)

4. Актуална снимка във формат jpg.

ЗАБЕЛЕЖКА: Всички документи, освен нотариално завереното копие могат да бъдат предавани и по електронна поща. Препоръките могат да бъдат изпращани по същия начин, но трябва да са подписани от авторите им и сканирани. 

Стъпка 2:

След като си подадете документите, Комисията по стипендиите ще се свърже с вас за повече детайли. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на интервю по телефона.

Стъпка 3:

След интервюто, комисията взима своето окончателно решение относно стипендията. Интервютата обикновено се насрочват в рамките на няколко дена, след като молбата е била получена.

Стъпка 4:

Одобрените кандидати трябва да заплатят остатъка от таксите за обучение. 

 

Индивидуално разработена МВА програма

Индивидуално разработена МВА програма

Индивидуално разработена МВА програма

Глобализацията и дигитализацията без съмнение промениха бизнес света през последните десет години. За бизнес училищата промяната означаваше адаптиране на учебните програми и разработването на нови форми на обучение, които да са пригодени за нуждите на бъдещите студенти и потенциално на техните работодатели и индустрии. Най-съществената промяна беше бързата интернационализация на МВА програмите. Повечето училища сега предлагат семестри в чужбина, съвместно с техни партньорски университети. Интернет със своите производни накара бизнес училищата активно да преструктурират своите програми. Но най-голямото развитие, което те претърпяха през последните 10 години, беше специализацията – било тя свързана с някоя област (например данъци) или насочена към определена индустрия (например туризъм).

Алтернативите на МБА

Алтернативите на МБА

Или защо не всеки с МБА диплома работи за много пари

EMBA или MBA

EMBA или MBA

От проф. Лесли Самози, лектор в CITY College, международен факултет на University of Sheffield

 

ЕМВА – отново на училище на 32

ЕМВА – отново на училище на 32

Какво е МВА

МВА (Мaster of Business Administration) е английското съкращение на университетските програми за степен Магистър по бизнес администрация.

ЕМВА (Executive Master of Business Administration) е разновидност на тези програми, която е насочена към работещи мениджъри с минимален професионален опит от 2 до 5 години.